Je ziet ze (niet) vliegen

Actieonderzoek naar ondermijning op kleine vliegvelden in Nederland.

Het onderzoek ‘je ziet ze (niet) vliegen’ is een actieonderzoek naar mogelijke ondermijning op kleine vliegvelden in Nederland. Het onderzoek wordt verricht in opdracht van Politie en Wetenschap en wordt uitgevoerd door EMMA – Experts in Media en Maatschappij, BTVO en ACV Research. Voor de uitvoering van het project wordt nauw samengewerkt met de luchtvaartpolitie, de Landelijke Eenheid (Politie) en de Koninklijke Marechaussee.  

Het onderzoek

Nederland telt twaalf regionale vliegvelden, waar de politie is belast met de politietaak. Ondanks dat eerdere onderzoeksactiviteiten laten zien dat deze vliegvelden allerhande gelegenheidsstructuren bieden die risicovol zijn vanuit de optiek van ondermijning, blijft het lastig daadwerkelijk een vinger te krijgen achter de aard en omvang van mogelijke ondermijnende problematiek op en rondom deze vliegvelden. 

Het onderzoek ‘je ziet ze (niet) vliegen’ verschaft kennis van en inzicht in (mogelijke) ondermijnende problematiek op kleine luchthavens in Nederland, het versterkt de informatiepositie van de (luchtvaart)politie en de Koninklijke Marechaussee en draagt bij aan het risicogestuurde toezicht van rechtshandhavingsorganisaties. 

De resultaten van het onderzoek worden medio 2024 gepubliceerd in een openbare publicatie. 

  • Contact

Voor vragen of opmerkingen ten aanzien van dit onderzoek kunt u contact opnemen met EMMA – Experts in Media en Maatschappij of ACV Research (zie factsheet).

Downloads

deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderzoek

In het vizier

Verkennend onderzoek naar dader- en slachtofferschap onder jongeren van geweld met een digitaal component.

Lees verder »

Contact

publicatie-alert

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van nieuwe publicaties.

Contact

publicatie-alert

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van nieuwe publicaties.

© ACV Research, 2018–2024

© ACV Research, 2018–2024