Arco Verweij

Onderzoeker

Mijn naam is Arco Verweij (1991) en sinds 2018 ben ik actief als (zelfstandig) onderzoeker op het gebied van criminaliteit en veiligheid. Een baan waarin twee van mijn grote interesses – criminologie en ondernemen – samenkomen. 

Al van jongs af aan ben ik bijzonder geïnteresseerd in misdaad, crimineel gedrag en criminaliteitsbestrijding. Door het doen van criminologisch onderzoek heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt: werk waarbij ik ernaar streef een bijdrage te leveren aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. 

Mijn interesse en ervaring ligt vooral bij het verrichten van toegepast onderzoek. Op dit terrein heb ik de afgelopen jaren met name onderzoek verricht naar georganiseerde criminaliteit en ondermijning. Zo heb ik meegewerkt aan een actieonderzoek naar de betrokkenheid van de visserijsector bij maritieme drugssmokkel en ben ik betrokken geweest bij het opstellen van strategische ondermijningsbeelden voor de (grotere) luchthavens. Op dit moment werk ik mee aan een actieonderzoek naar (mogelijke) ondermijning op kleine luchthavens.   

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht (Forensica, Criminologie en Rechtspleging). Tijdens deze studie heb ik geleerd om criminaliteit vanuit verschillende disciplines te benaderen. Hier heb ik nog dagelijks profijt van. 

Ik omschrijf mijzelf als een zorgvuldig, gemotiveerd, leergierig en sociaal persoon. Resultaatgerichtheid en eigen verantwoordelijkheid zijn kernwaarden die het beste in mij naar boven halen.

Contact

publicatie-alert

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van nieuwe publicaties.

Contact

publicatie-alert

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van nieuwe publicaties.

© ACV Research, 2018–2024

© ACV Research, 2018–2024